2020-2021 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİK 2. BAŞVURULAR BAŞLIYOR

2020-2021 Akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Başvuruları 03.02.2020 (saat: 10:00)-03.03.2020 (saat: 17:00) tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılı HAREKETLİLİK TAKVİMİ için TIKLAYINIZ.

2020-2021 Akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri Başvuruları Hakkında GENEL BİLGİ için TIKLAYINIZ.

* Eramus+ hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrenciler aynı anda hem öğrenim hem de staj hareketliliğine başvuruda bulunamazlar. Yılda 2 kez ilana çıkıldığı için bir ilanda öğrenim diğer bir ilan da ise staj olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

ÖNEMLİ: 13 Mart 2018 tarihi itibariyle Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafında yapılacak dil sınavının uluslararası değişim hareketliliği başvurularında (Erasmus+, Mevlana, IAESTE vb.) geçerlilik süresi 2 yıldır. ÖSYM ve YÖK tarafından yapılan yabancı dil sınavlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlar uluslararası sınavların geçerlilik süresi sonuç belgesinde yazdığı şekilde kabul edilir. Ayrıca Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunda isteğe bağlı veya zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alarak başarı ile tamamlayan (70 ve üzeri) öğrencilerin başarı notları sisteme yükledikleri taktirde Erasmus sınav notu yerine kullanılabilecektir. Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunca yapılacak dil sınavına katılacak olanların başvuru esnasında bu durumu belirtmeleri zorunludur. Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunca yapılacak olan dil sınavı dışındaki sınavlara ait sonuç belgesinin başvuru esnasında sisteme yüklenmesi zorunludur. Sisteme belgesini yüklemeyen öğrencilerin Yabancı Diller Yüksek Okulunca yapılacak olan sınava girmesi zorunlu olacaktır. Dil belgesini sisteme yükleyenler Yabancı Diller Yüksek Okulunca yapılacak olan sınava katılmayacaklardır.

Başvuru Nasıl Yapılmalı:

Hareketlilik başvuruları internet üzerinden (http://193.140.181.179/Account/Login.aspx?pId=2035) alınacaktır.  http://193.140.181.179/Account/Login.aspx?pId=2035 adresine giriş yaptıktan sonra kullanıcı olarak kayıt olunması gerekmektedir.

Erasmus+hareketliliğine ilk kez başvuracak olan öğrencilerimiz "KAYIT OL & BAŞVURU YAP"  kısmından gerekli bilgileri doldurup daha sonra tekrar "KULLANICI ADI" ve "ŞİFRE" kısmından girişlerini yaparak başvurularını tamamlayabilirler.

Daha önce başvuruda bulunmuş olan öğrencilerimiz ise "KULLANICI ADI (mail adresiniz)" ve "ŞİFRE" kısmından girişlerini yaparak sol tarafta yer alan "YENİ BAŞVURU YAP" linkinden güncel başvurularını tamamlayabilirler. Eski yapmış olduğunuz başvuru üzerinden ilerlemeniz halinde eski takvim üzerinden ilerleyeceğiniz için başvurunuz geçersiz olacaktır.

Başvurunuzun eksiksiz olarak tamamlandığından emin olmak için "BAŞVURULARIM" kısmında Başvuru Durumunuzun "İŞLEMDE" olması gerekmektedir. Daha önce Erasmus+ hareketliliğine başvurmuş olan öğrenciler hesaplarım kısmına girdikten sonra Yeni BAŞVURU YAP sekmesinden ilerlemelidirler

Yayın Tarihi: 15/01/2020
Okunma Sayısı: 12053