SDÜ'ye 2021-2027 Yeni Erasmus Dönemi İçin Kalite Sertifikası

Süleyman Demirel Üniversitesi, gönüllülük faaliyetleri kapsamında 2021-2027 Yeni Erasmus Dönemi için kalite sertifikası almaya hak kazandı.

Üniversitemiz, Avrupa Birliği tarafından 2019 yılında uygulamaya konan ve 18-30 yaş (bu yaşlar dâhil) arasındaki gençlerin herhangi bir AB ülkesinde veya kendi ülkesinde kısa dönemli (seyahat süresi hariç 14-59 gün) ya da uzun dönemli (seyahat süresi hariç 2-12 ay) gönüllülük programlarına katılabilmelerinin önünü açan Avrupa Dayanışma Programı (European Solidarity Corps (ESC)) kapsamındaki kalite sertifikası başvurularının değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı. Üniversitemiz destekleyen kuruluş statüsünde akreditasyon aldı.

ESC Gönüllülük Faaliyeti Kalite Sertifikası (ESC50) kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına toplam 169 başvuru sunulmuş olup; uygunluk ve içerik değerlendirmesi sonucunda 80 kurum Kalite Sertifikası Lider rolü, 63 kurum Kalite Sertifikası Destekleyen rolü, 53 kurum Kalite Sertifikası Ev sahibi rolü almaya hak kazandı.

Kazananların detayları için tıklayınız

Avrupa Dayanışma Programına giriş bileti olan Kalite Sertifikasına sahip, içlerinde yükseköğretim kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu; Türkiye’de toplam 208 kurum bulunmaktadır.

İlgili kurumların listesine ulaşmak için tıklayınız

Yayın Tarihi: 01/04/2022