Erasmus KA171 Proje Sonuçları Açıklandı

Erasmus KA171 Projeleri

Süleyman Demirel Üniversitesi 2022 dönemi “Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği- Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Faaliyeti” kapsamında 8 farklı bölge kategorisinden toplamda 19 ülke için başvuruda bulunduğu KA171 faaliyeti projelerinin tamamında başarılı bulundu.

Üniversitemiz, kurumsal destek hibesi dâhil 16 gelen yönlü öğrenci; 23 giden yönlü öğrenci; 14 gelen yönlü personel, 11 giden yönlü personel olmak üzere toplam 64 hareketlilik için bütçe almaya hak kazanarak büyük bir başarı elde etti.*

Böylece Üniversitemiz Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’ye KA171 faaliyeti kapsamında ayırdığı 7.637.420,00€ bütçenin yüzde 3,1’lik kısmını almaya hak kazandı.

Türkiye Ulusal Ajansı’na 2022 çağrısı için sunulan toplam 94 teklifin tamamı uygunluk değerlendirmesinden geçmiş olup, içerik değerlendirmesi sonucunda 87 üniversite hibe almaya hak kazanmıştır. SDÜ, 87 üniversite arasında en büyük bütçeye sahip olan 6’ıncı üniversite oldu.

Sıra Üniversite Adı
1 Çankırı Karatekin Üniversitesi
2 Orta Doğu Teknik Üniversitesi
3 Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi
4 Altınbaş Üniversitesi
5 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
6 Süleyman Demirel Üniversitesi

KA171 proje faaliyeti kapsamında başvuruda bulunulan alanlar ve bütçe kategorileri:

Bölge Sayı Ülke Bölüm Üniversite Adı

Bölge 1

Batı Balkanlar

1 Kosova Finans ve Bankacılık Pristine University
  2 Bosna Hersek Finans ve Bankacılık University of Bihac
  3 Arnavutluk İşletme İsmail Qemal Vlore

Bölge 2

Doğu Ortaklığğı

4 Azerbaycan İktisat State University of Economics
  5 Ukrayna Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi National Aviation University

Bölge 3

Güney Akdeniz

6 Cezayir Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Djillali Liabs Sidi Bel Abbes University
  7 Ürdün Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yarmouk University
  8 Fas Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ibn Tofail University
  9 Tunus Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Carthage University

Bölge 4

Rusya

10 Rusya Sosyal Hizmet Lobachevsky University

Bölge 5

Asya

11 Bangladeş İşletme Daffodil International
  12 Endonezya Uluslararası İlişkiler Muhammadiyah Yogya Karta University
  13 Güney Kore Sosyal Hizmet Dongduk Womens University
  14 Malezya İşletme International Islamic University of Malaysia

Bölge 6

Orta Asya

15 Kazakistan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Al Farabi Kazakh National University

Bölge 7

Orta Doğu

16 İran İşletme Amirkabir Technology University

Bölge 9

Sahra-altı Afrika

17 Etiyopya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Haramaya University
  18 Gana İşletme Kumasi Technical University
  19 Tanzanya İşletme College of Business Education

Hibe dağıtım sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız: https://www.ua.gov.tr/haberler/2022-donemi-ka171-faaliyeti-hibe-dagitim-sonuclari/

·      Üniversite olarak ilk defa 2019 yılında başvuruda bulunduğumuz Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında Bosna Hersek, Kazakistan ve Malezya için (https://w3.sdu.edu.tr/duyuru/8632/erasmus-ka107-proje-basvuru-sonuclari-aciklandi); 2020 yılında ise 11 farklı bütçe kategorisinden toplamda 12 ülke için başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazanmıştık (https://w3.sdu.edu.tr/haber/9464/sdunun-erasmus-projelerindeki-buyuk-basarisi).

·      2021-2027 Yedi yıllık Yeni Erasmus döneminin ilk yılı olan 2021 döneminde ortak ülkeler/Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler projeleri için çağrı yayımlanmamıştır.

Yayın Tarihi: 25/08/2022