Erasmus Days Kapsamında Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ve Kokteyl Etkinliği Gerçekleştirilmiştir

13 Ekim 2023 (Cuma) tarihinde "Erasmus Days" kapsamında Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ve Kokteyl etkinliği öğrencilerimizin ve personelimizin katılımı ile gerçekleşmiştir. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Aziz Şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kubilay TÜRKAY tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etmiştir. Doç. Dr. İbrahim Kubilay TÜRKAY, konuşmasında Erasmus Programının önemini ve öğrencilerin elde edeceği kazanımları vurgulamıştır.

Erasmus+ Bilgilendirme sunumu, ofis personeli Dilek GÜRLEVİK tarafından yapılmıştır. Sunumda; Erasmus+ Programı, hareketlilik türleri, başvuru sistemi, Erasmus programından yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin hareketliliğe başlamadan önce, hareketlilik sırasında ve hareketlilik tamamlandıktan sonra yapması gerekenler ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Sunum sonrası soru-cevap kısmına geçilmiştir. Öğrencilerin; konaklama, yabancı dil sınavı, hareketlilik süreleri ve hibelere ilişkin soruları cevaplandırılmıştır. Soru-cevap bölümünün ardından katılımcılar arasında bulunan ve Erasmus programından faydalanmış öğrenci ve personel kürsüye davet edilerek tecrübeleri hakkında sohbet havasında paylaşımlar gerçekleştirilmiştir.

Sonrasında Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi fuayesinde hazırlanmış olan kokteyl etkinliğine geçilmiştir. Kokteyl etkinliği esnasında öğrenciler ile tek tek tanışılarak, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tanıtılmış, talepleri öğrenilmiş ve uluslararası hareketlilik programları ile ilgili farkındalık yaratılmıştır. 

Öğrencilerimize ve öğretim elemanlarına katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

 

Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Ekibi

 

 

Yayın Tarihi: 16/10/2023
Okunma Sayısı: 418