2021-2022 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ (GÜZ/BAHAR) HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

7 yıllık dönemler şeklinde icra edilmekte olan Erasmus+ Programının Türkiye Ulusal Ajansı ve AB Komisyonu ile yeni dönem  (2021-2027) müzakereleri normal şartlarda 2020 yılının Kasım ayında başlaması gerekirken küresel salgın nedeniyle 7 ay gecikmeli olarak başlayabilmiştir. Bu nedenle Türkiye Ulusal Ajansı geçici ve şartlı hibe miktarlarını bütçe kesintileriyle ilan etmiştir. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yükseköğretim kurumlarımıza yapılması planlanan hibe dağılımının ilgili gecikmeden dolayı yıl sonunda yapılması planlanmaktadır. 2021-2022 Akademik yılı Güz Dönemi için üniversitemiz tarafından  Erasmus hareketliliği için seçilen öğrencilerden şu an Avrupa’da olan ve Türkiye’de bulunup vize işlemleri tamamlanan tüm öğrencilerin ödemeleri kesinti yapılmaksızın SDÜ’nün diğer Erasmus projelerinden hibe aktarması sağlanarak tamamlanmıştır. Ayrıca vize süreci devam etmekte olan öğrenciler için gerekli hibe miktarı rezervde hazır bekletilmekte ve kesinti olmadan ödenmek üzere öğrencilere aktarılmak için muhasebe işlemleri tamamlanmıştır. 2021-2022 Akademik yılı Bahar dönemi için seçilen öğrenciler AB Komisyonu tarafından belirlenen yeni dönem Erasmus Uygulama El Kitabında belirtilen kriterler doğrultusunda hareketliliklerine devam edebileceklerdir. Türkiye Ulusal Ajansının olağanüstü gayretleri ve AB Komisyonunun belirlediği miktarlar doğrultusunda yeni dönem Erasmus hareketliliğinden öğrencilerin daha aktif bir şekilde faydalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Yayın Tarihi: 10/10/2021