2021-2022 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA GÜNCEL BİLGİ

Değerli Öğrenciler,

 

Bahar döneminde hareketliliğe katılmaya aday öğrencilerimize 27.10.2021 tarihinde iletmiş olduğumuz epostada yanlış anlaşılmalara sebep olabilecek ifadelerin düzeltilmesi ihtiyacı hasıl olduğu için altta yer alan açıklamayı yapmaktayız.


Türkiye'nin Erasmus+ Programı'na katılımına ilişkin uluslararası anlaşma 27.10.2021 tarihinde Brüksel'de imzalanmıştır. 2021-2022 akademik yılında gerçekleşecek hareketliliklerin planlamasının yapılabilmesini mümkün kılabilmek üzere 08.09.2021 tarihinde geçici ve şartlı hibe sonuçları  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanmıştır. Bu kapsamda hiçbir öğrencimizin Erasmus hareketliliğinde mağduriyet yaşamaması için Ulusal Ajansın hibe aktarımı nihaileşene kadar bahar dönemi öğrencilerimize azami düzeyde hibe dağıtımı yapmayı planlamakla birlikte şu an için öğrencilerimize Ulusal Ajans'ın da tavsiyeleri doğrultusunda hibesiz öğrenim sözleşmesi yaparak gönderim sağlıyoruz. 


Fakat hibe miktarları kesinleşmesi ve üniversitelere aktarımı Ulusal ajansın yoğun gayretlerine rağmen küresel salgın nedeniyle beklenenden daha uzun bir sürece yayılmıştır. AB Komisyonu ve Ulusal ajans arasında müzakerelerin tamamlanarak yakın bir tarihte hibelerin üniversitelere aktarılacak olması sevindirici bir gelişme olmakla beraber hibelerin üniversitelere aktarımı yapıldıktan sonra tarafınıza tahsis edeceğimiz  hibe oranı konusunda daha net bilgi vereceğiz.


Hibesiz öğrenci sözleşmesi yapmak kesin olarak hibe alamayacağınız anlamına gelmemekte olup, hibe ile ilgili çalışmalar yapılması sonucunda daha net bir bilgi verilecektir. Sürecin muğlaklığı nedeniyle başvurularını bir sonraki döneme aktarmayı planlayan öğrencilerimizin yeniden başvuru yapmasına gerek yoktur. Bu taleplerini Erasmus ofisine dilekçeyle bildirmeleri halinde yeni proje döneminin imkanları doğrultusunda öncelenerek hareketlilik yapmaları sağlanacaktır. 

 

                            ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Yayın Tarihi: 28/10/2021
Okunma Sayısı: 5169